GershøjBylaug

 

 

 

Home Bestyrelsen Arrangementer Byhuset Gershøj Nyt Gershøj-by

 

Up

 

Gå en tur

Gå en tur - trav eller løb. Der er mange skønne naturoplevelser omkring Gershøj, hvor dyrelivet kan nydes undervejs.

4,8km

Med udgangspunkt ved kirken er denne tur næsten 5 km. Gå op mod Krabbesholm, og til venstre ad Holtensmindevej. En smuk gammel kastanjeallé omkranser vejen og er især smuk i maj når der er lygter (blomster) på træerne. Når du kommer til skoven går der en skovvej ind til venstre – følg den til du rammer udsigtspunktet i skovhjørnet. Nyd udsigten og gå videre ned til skolestien, der fører dig sikkert tilbage til Gershøj og udgangspunktet ved kirken.

3,7km

Med udgangspunkt ved kirken er denne tur næsten 4 km. Gå ned til havnen og nyd de gamle stråtækte huse. Gå til venstre ved kroen, og følg stranden lige så langt du kan komme. Under vejs kan du nyde fuglelivet – og udsigten over fjorden. Det anbefales at have det rigtige fodtøj på hvis der har været perioder med meget regn. Visse steder kan stien i perioder snævre meget ind, så man pludselig går i en urskovslignende sivskov, noget børnene synes er både sjovt og spændende. Når du verdens ende så gå ned til vandet – sæt dig på en sten, nyd fjorden og stilheden. Du kan nu vælge at gå tilbage langs stranden eller gå op ad bakken og få fast grund under fødderne og gå ad Strandagervænge. Mågevej går på tværs og går du til højre kommer du ned til stranden – til venstre kan du komme ud til Gershøjvej og returnere ad den.

Bognæs

Bognæs rundt er en tur på ca. 8,5 km. Indstil din navigator til Bognæsvej 20, så lander du ved udgangspunktet for denne tur. Der er en offentlig parkeringsplads til venstre. En bred tange forbinder Bognæs med fastlandet, og grusvejen fører dig naturligt op til skoven. Undervejs kan du spejde efter havørne, som holder til i dette område. Når du er kommet godt 200 meter ind i skoven breder der sig i foråret en liflig duft af ramsløg, som der er i rigelige mængder lige her. Fortsæt lige ud, og følg vejen rundt for enden af næsset. Kort efter finder du en observationspost for havørne, hvor man med held kan få dem at se – for de har rede som kan observeres her fra – husk kikkert. Fortsæt videre indtil du er tilbage ved skovbrynet (ramsløg) og returner til bilen.

EÅ  Udklip

Kun 10 minutters kørsel fra Gershøj finder du et fantastisk sted - Ejby Ådal. Et levn fra istiden, som absolut er et besøg eller flere værd. I slutningen af april og starten af maj blomstrer engkappelejerne, som med sine gule blomster lyser op på engen. Der er en stejl trappe ned, så ned og optur til stranden er ikke for kørestole og dårligt gående.

 

Send mail til Pierre@gershojbylaug.dk med kommentarer eller forslag til denne side
Opdateret: 2021-12-14